Verdensmål i Værdikæden_Logo

Showcase Konference

Den store Showcase Konference – en fejring af deltagernes hårde arbejde

Projekt Verdensmål i Værdikæden nærmer sig sin afslutning. Det markerer vi med en stor showcase konference onsdag d. 13. oktober i Industriens Hus. 

Her kan du se frem til indblik i løsningerne fra projektet inden for blandt andet emballage, affaldssortering, genbrugssystemer og madspildsreduktion.

Du kan også se frem til keynote tale om fremtidens regenerative fødevaresystem.

Endelig kan du se frem til diskussioner om fremtidens systemer med miljøministeren, fødevareministeren og direktøren for Landbrug & Fødevarer.

Du kan se det fulde program for showcase konferencen nedenfor.

Tilmeldingen er åben.

Dato:
13. oktober, 2021

Tid: 
12.00 – 17.30

Sted:
Industriens Hus
H. C. Andersens Blvd. 18, 1553 København V

Der er også mulighed for virtuel deltagelse

Tilmeldingsfrist:
For fysisk deltagelse er tilmeldingsfristen 10.oktober 2021

Antal fysiske pladser:
250

Program 

12.00:Ankomst og networking på markedspladsen

Mød følgende virksomheder, der alle har løsninger til en mere bæredygtig restaurationsbranche: Kleenhub, New Loop, Hey Planet, Junkbusters, BRØL, Tagtomat, De Forenede Dampvaskerier, Agrain, Nature Preserve, Nextfood, Daka Re-food, Bio trans, eSmiley, Lendager/Replastic samt FoodOP. Derudover kan du møde DRC- Danmarks restauranter og caféer

Der bliver serveret en let frokost.

13.00: Velkomst
Ved moderator Verner Kristiansen og projektleder Karen Panum 

13.05: Paneldebat
Hvordan kan et værdikædeprojekt som ViV inspirere resten af restaurationsbranchen og andre brancher til at gå sammen om at ”Build Back Better”?

Sara Krüger Falk, Direktør, Global Compact Network Denmark
Torben E. Rosenstock, Direktør, Danmarks Restauranter og Caféer
Thomas Hofman-Bang, Adm. direktør, Industriens Fond

Moderator: Verner Kristiansen

13.25: Videohilsen om Fremtidens ressourcer & emballage
Julius Møller Meilstrup, Konsulent for Miljøpolitik og Cirkulær Økonomi, Dansk Industri

13.30: 3 skarpe til miljøministeren
Hvad betyder den nye ”Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi” for restaurationsbranchen?

Miljøminister Lea Wermelin interviewes af Jacob Niebuhr, Restauratør og Bestyrelsesformand for Danmarks Restauranter & Cafeer – DRC.

13.40: Mere genbrug
Hvordan får vi implementeret fremtidens emballagesystemer baseret på genbrug? Hvad skal der til praktisk, politisk og økonomisk?

Jan Bybjerg, Direktør, Schoeller Plast
Søren Meier Svendsen, Direktør, Wolt Danmark
Anders Kjørup, Kommerciel Direktør, Sticks’n’Sushi
Søren Berthelsen, Markedsdirektør, Dansk Cater
Louise Lerche-Gredal, Adm. Direktør, Plastic Change

Moderator: Ditte Lysgaard Vind, Managing Partner, Lendager TCW

14.05: Bedre genanvendelse
I lyset af strømligningen af affaldssorteringen for husholdninger og erhverv og det kommende udvidede producentansvar på emballage, er flere løsninger blevet testet og udviklet i ViV.

Rasmus Kirkegaard, COO, Tholstrup Gruppen
Camilla Bjerre, Direktør Teknik & Miljøforvaltningen, Københavns Kommune
Camilla Haustrup Hermansen, Direktør og medejer, Plus Pack
Ronny Saul, Adm. direktør, Jespers Torvekøkken

Moderator: Ditte Lysgaard Vind, Managing Partner, Lendager TCW

14.30: Pause

14.55: Videohilsen om Fremtidens Fødevarer
Katherine Richardson, Professor og Leder af Sustainability Science Center, KU

15.00: Key note om Fremtidens fødevaresystem i et systemisk og regenerativt perspektiv
Erik Bruun Bindslev, Director MERIKA Advisory & Director, Value Creation & Partnerships Vækstfonden

Erik er iværksætter og rådgiver. Han har i årtier arbejdet med nogle af de store pionerer inden den bæredygtige fødevareindustri og hans arbejde inkluderer også bæredygtig transformation af verdens store fødevarebrands. Han er co-creator af The Klosters Forum og Meat Free Monday initiativet i 2009 sammen med Sir Paul McCartney og hans døtre. Erik advokerer for et holistisk og regenerativt perspektiv, som skal drive den grønne transformation og sikre vores fødevaresystem, velfærd og trivsel I fremtiden.

15.20: 3 skarpe til fødevareministeren
Hvordan ’indtager Danmark pladsen som plantebaseret frontløber og får omstillet vores fødevaresystem?

Fødevareminister Rasmus Prehn interviewes af Mette Dahlgaard Jensen, Gastronomisk chef hos Gemyse

15.30: 3 konkrete bud på fremtidens fødevaresystem 
Tre af projektets bæredygtighedsfokuserede startups giver hvert deres bud på, hvordan vi indretter Danmark som fremtidens fødevarenation, med fokus på ”Fra Græs til Gæst”.

Christine Hebert, medstifter af Blue Lobster App
Rasmus Bjerngaard, stifter af Nextfood
Jessica Buhl-Nielsen, stifter af Hey Planet

Moderator: Verner Kristiansen

15.45: Paneldebat
Hvordan reducerer vi restaurationsbranchens madspild og udnytter klima- og miljøgevinsten i madaffaldet?

Lars Brødsgaard, Business Unit Director, Daka ReFood
Mette Toftegaard Rasmussen, Head of Foodwaste, eSmiley
Michelle Rahbek, Projektleder bæredygtighed, Jespers Torvekøkken
Lasse Andersen, Stifter, Grød

Moderator: Karen Panum Thisted, Global Compact Network Denmark

16.15: 3 skarpe til Landbrug & Fødevarer
Hvordan kan landbrugs- og fødevaresektoren bindes tættere sammen med restaurationsbranchen i arbejdet for en bæredygtig fremtid?

Områdechef for Medlemmer & Branchesekretariater for Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, interviewes af Torben E. Rosenstock, Direktør for Danmarks Restauranter og Caféer – DRC.

16.25:Tak for i dag og fortsat god arbejdslyst 

Kim Rahbek, talsperson for REGA, stifter af Sticks’n’Sushi 

16.35: Send en hilsen om en bedre fremtid

16.40: Et glas og networking

Karen Panum Thisted

Project Manager