Verdensmål i Værdikæden_Logo

Partnere

Hvem er partnerne?

Verdensmål i Værdikæden var finansieret af Industriens Fond og er et partnerskab mellem Global Compact Network Denmark og Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) og deres bæredygtighedsinitiativ REGA (Restauratørernes Garantiordning). Læs mere om dem nedenfor.

Derudover deltog brancheorganisationer som Plastindustrien, NGOer som Stop Spild af Mad, universiteter som KU samt konsulentbureauer som Deloitte.

Industriens Fond er en privat filantropisk fond, der støtter dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Fonden vil særligt styrke virksomhedernes vækst ved at udvikle og støtte projekter med fokus på at internationalisere, skabe og bringe viden i anvendelse, introducere nye teknologier, innovere og at sikre relevante kompetencer.

Global Compact Network Denmark (GCDK) blev stiftet i 2017 og er en del af verdens største initiativ for bæredygtig forretning, FN’s Global Compact, som har over 10.000 medlemsvirksomheder globalt. Med afsæt i Global Compacts ti principper inden for miljø, antikorruption, arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder samt FN’s verdensmål arbejder netværket for at inspirere og facilitere danske virksomheders arbejde med social ansvarlighed og bæredygtighed som værdiskabende for både forretningen og samfundet. Over 400 danske virksomheder og organisationer er tilknyttet Global Compact Network Denmark, som har over 70 lokale søsternetværk rundt omkring i verden.

Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC) er brancheforeningen for Danmarks restauranter, cafeer, barer, diskoteker og overnatningssteder m.m. Foreningen, der tæller over 1.500 medlemsvirksomheder på landsplan, er en organisation i udvikling. DRC er medlem af FN’s Global Compact og arbejder således selv med at integrere hensyn til bæredygtighed i foreningen. Ud fra en ansvarlighedsdagsorden arbejder DRC for at sikre branchen de bedste rammevilkår og forsøger konstant at inspirere og oplyse om, hvilke tiltag der kan iværksættes for at styrke ansvarligheden i driften, og som dermed kan være med til at udvikle og fremtidssikre branchen.

REGA er Restauratørernes Garantiordning – et brancheinitiativ under Danmarks Restauranter & Cafeer og et samarbejde, der rammesætter restauratørernes fælles forståelse af ansvarlig virksomhedsdrift i restaurationsbranchen. Samarbejdet hviler på rammen for bæredygtighed, FN’s Global Compact. REGA forpligter medlemmerne til at integrere hensyn til menneskerettigheder, miljø og antikorruption i deres forretning. Med afsæt i FN’s Global Compact og FN’s 17 Verdensmål har samarbejdet til formål at identificere områder, hvor branchen kan gøre en ekstra indsats for at bidrage til bæredygtig udvikling. Med REGA ønsker medlemmerne at sikre en høj standard i restaurationsbranchen gennem en forpligtelse til at gøre en forskel for samfundets bæredygtige udvikling.