Verdensmål i Værdikæden_Logo

Hey Planet serverer lækre retter med verdens første bæredygtige kød

af | 26. okt 2021

Tirsdag d. 26. oktober bød Hey Planet på smagning af Verdens første bæredygtige kød, som er lavet på bl.a. buffalobiller og ærteprotein. Kokken Rasmus Leck Fischer havde forberedt tre smagfulde retter med det nye kød: spaghetti med kødboller, cowboy toast og chili con carne. Gæsterne til smagningen var repræsentanter fra restaurationer og kantiner, som alle forsøger at finde mere bæredygtige fødevarer. De tog alle godt imod kødet og flere vil se på at integrere det i menuer og produktion.

 Buffalobiller dyrkes vertikalt og bliver fodret med mask, som er et overskudsprodukt fra ølproduktion. Insektkødets samlede CO2 udledning er 0.86kg pr kilo kød, kontra 32.5kg pr kilo for almindeligt hakket oksekød. Samtidig har det et markant lavere forbrug af vand og af landareal. Derudover har insektkødet de samme næringsmæssige fordele som oksekød, med højt indhold af protein, jern, B12 og fiber. Hey Planets kød må derfor betegnes som verdens første bæredygtige kød.

Hey Planet-kød kan bruges på akkurat samme måde som hakket okse- og svinekød. Det er dermed en både nem, bæredygtig og velsmagende kødtype som Hey Planet har produceret.

Fødevarestartupvirksomheden, Hey Planet, har deltaget i projekt Verdensmål i Værdikæden. Her har virksomheden arbejdet på at få sit bud på fremtidens fødevare -insektbaseret kød – udbredt i og af restaurationsbranchen.