Verdensmål i Værdikæden_Logo

Ha’ en holdning til madspild

af | 20. maj 2021

Madspild og fødevaretab er en af de største globale klimasyndere. Herhjemme genererer restaurationsbranchen alene 60.800 tons madaffald årligt, hvoraf 20.100 tons kan betegnes som madspild. Det viser en rapport udarbejdet af Miljøministeriet. I projekt Verdensmål i Værdikæden har mange seje virksomheder arbejdet på at blive bedre selv og hjælpe andre til at komme i gang.

D. 19. maj lancerede ViV en video med Madklubben og Jespers Torvekøkken, som sætter fokus på madspild i restaurationsbranchen og hos cateringvirksomheder. Også Børsen Bæredygtig skrev samme dag om resultatet og mulighederne ved at arbejde med madspild.

Som Ronny Saul fra Jespers Torvekøkken siger, så er der potentiale for at spare mellem 4 og 6 millioner kroner om året ved at arbejde med madspild. Børsen Bæredygtig pointerer også, at der ikke blot er en økonomisk gevinst at hente, men også en klimamæssig gevinst. I den forbindelsen optræder Michael Minter fra Concito i Børsen Bæredygtig artiklen, hvor Michael Minter fortæller, at han ser et stort potentiale for at nedbringe CO2-aftrykket i restaurationsbranchen.

Så den klare opfordring er: ha’ en holdning til madspild. Det betaler sig. På alle fronter.

Find artiklen fra 19. maj i Børsen Bæredygtig her.

Se videoen med Jespers Torvekøkken og Madklubben her.