
Denne gruppe skal se på, hvordan vi gennem madspildsreduktion arbejder hen imod en C02-neutral restauration. Samtidig vil gruppen undersøge, hvordan kasserede fødevarer kan være en ressource og udnyttes til fordel for restaurationen og miljøet.
Er der spild- og affaldsstrømme, der kan omdannes til nye salgbare produkter og som eventuelt kan sættes i system i branchen? Der vil dermed være fokus på en mindre klimabelastende restauration gennem madspilds- og madaffaldsudnyttelse, og på hvordan både personale og kunder inddrages på denne rejse.
Viden
Find relevant viden for Værdikædegruppe D
Teams
I hver værdikædegruppe er der blevet dannet en række teams, som skal arbejde på specifikke udfordringer i branchen og på tværs af værdikæden.
For værdikædegruppe D er disse teams følgende:
TEAM D1
Kommunikation om udsortering af organisk affald
Hvordan kan et generisk kommunikationsmateriale hjælpe restaurationsbranchen til at udsortere sit organiske affald?
TEAM D2
Min. af madspild gennem cirkulære produkter
Hvordan kan vi minimere madspild i restaurationssegmentet ved brug af cirkulære produkter?
TEAM D3
Måling og data på madspild
Hvordan skaber vi et bedre data- og vidensgrundlag om madspild i de enkelte restaurationer?
TEAM D4
Adfærd for mindre madspild: best practice
Hvordan kan vi fremme en adfærd for mindre madspild i restaurationsbranchen gennem deling af best practice fra gulvet?
TEAM D5
Standardproces til reducering af madspild
Hvordan får vi skabt en enkel standardproces, der kan nå bredt ud og hjælpe med arbejdet mod madspild?
Deltagere i Værdikædegruppe D
Restauratørsegmentet
Viden
Undersøgelse om madspild af forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet
DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, maj 2020
"Our Food in the Anthropocene: Healthy Diets From Sustainable Food Systems"
EAT-Lancet Commission, januar 2019
Rapport fra miljøstyrelsen om madaffald i resturationsbranchen
Nyeste tal fra 2018, udgivet i maj 2021