Verdensmål i Værdikæden_Logo

Et indblik i danskernes madkultur

af | 18. jan 2021

Nytårskur

Hvordan står det til med restaurationsbranchens arbejde med nye løsninger til de store bæredygtighedsudfordringer, efter et år med corona på menuen? Og hvor er Danmarks madkultur egentlig på vej hen? Dette tog vi fat på til Verdensmål i Værdikædens virtuelle nytårskur d. 20. januar 2021.

Tallene afslører, at 70% af danskerne gerne vil spise mere klimavenligt, men handlingerne følger desværre ikke med, fortæller direktør i MadkulturenJudith Kyst. Hun mener, at restaurationerne har en afgørende rolle i at inspirere befolkningen til at spise mere plantebaseret kost.

Heldigvis er branchen forsat godt i gang med arbejdet for klima- og miljørigtige løsninger og projektets 14 teams med mere end 70 aktører fortsætter ufortrødent deres arbejde i projektet, corona til trods.

Men branchen er hårdt presset og det blev der heller ikke lagt skjul på da Torben E. Rosenstock tog en temperaturmåling på tilstanden og stilstanden.

Se eller gense nytårskuren ovenfor eller klik her og se præsentationerne fra dagen her.

Se eller gense Kim Rahbeks opfordring til restauratører om at fastholde fokus på de grønne løsninger her.